sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Hyppypukua ulkoiluttamassa


Joulun välipäivinä oli tiedossa hyppyretki Taivalkoskelle. Ensimmäinen murhe oli tarkistaa, sopiiko
hyppypuku päälle. Tuo massakausi kun on jatkunut liian kauan. Kyllähän se meni kiinni, mutta piukka on.

Matka kulki perinteisesti Kokkolan kautta, josta pääsin toisen hyppääjän kyytiin. Vihreät niityt vaihtui Kokkolan jälkeen lumipyryksi, joka kuitenkin pian unohtui. Varsinainen talvikeli odotti vasta Oulun tuolla puolen.



Taivalkoskella keli oli tutun talvinen. Liki 20 astetta pakkasta, lunta, tuttu mökki ja tutut ihmiset. Aiva mukava sinne on aina mennä.

Mäetkin oli loistokunnossa. Talven pienmäen SM-kisoja varten oli ilmestynyt uusia lavoja valmentajille ja tv-kameroille. Pikkumäen profiiliakin oli korjattu ja lumen alla piilossa oli muovimäki.





Kunto oli huono, ihan liian vähän hyppyjä, mutta ompahan laskiteltu. Siitä aiheesta ei ole enempää kerrottavaa.

Yhden päivän reissulta palasin Seinäjoelle, jossa kävin katsomassa Joupiskan hyppyreitä. Säilölumen ajo oli menossa hiihtobaanoille. Erilaiset oli nämä lumiolosuhteet kuin vuorokautta aiemmin Taivalkoskella.

Kulttuuriakin harrastin, kun kotoväki saapui kaupunkilomalleen Seinäjoelle. Käytiin Seinäjoen uudessa kaupunginkirjastossa, ja olihan se aika arkkitehtuurin helmi. Muut keskittyi kirjoihin ja lukunurkkiin, kun mä tutkiskelin isoja valkoisia seiniä ja puupintaisia kattoja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti